måndag 14 oktober 2013

Fantastiska öland

I år bar det av till Ölands norra del på semestern. Det var en fantastisk semester och vi fick låna mina föräldrars husvagn. Vi åkte till Böda sand och det var en fantastisk vecka med mycket sol. En av dagarna när det var lite mer mulet passade vi på och for iväg på utflykt. Vi bestämde oss för att åka till Ölands norra fyr vid namn "Långe Erik". Fyren är 32 meter hög och har hela 138 stycken trappsteg. Vi gick in i fyren och klättrade ändå up i toppen på de branta trapporna. Det var otroligt häftigt. Och jag jag är väldigt stolt över att jag vågade med tanke på min höjdskräck.

Stora starka grabbar framför långe Erik

En vacker svan kom simmandes i vattnet

en lite gammal fiskebåt hade lagt till vid fyren


På stranden vid fyren var det rätt häftigt. Där var massor med stenar som hade staplats till små torn eller fyrliknande skapelser. Så klart var vi tvungna att försöka vi med och vi lyckades stapla en riktig fin "fyr". Resultatet ser ni här nedan. Imponerande va?



Här är en bild på andra stentorn som stod där. Det var verklig supermånga torn där på stranden.


Resten av dagen spenderades sen på stranden i böda. Denna dag var det kallt i vattnet och blåsigt så det var inte mycket folk på stranden. Men vi tyckte det var härligt att gå en runda ändå på stranden.





Barnen lekte och hade det jättekul vid vågorna. Det var två blöta, sandiga men glada barn som gick hem sen från stranden bort till husvagnen.

1 kommentar:

  1. Långe Erik har jag aldrig varit uppe i, däremot i brorsan, Långe Jan. När jag var yngre så var det inga problem alls, men nu för tiden är det lite värre. Räcket är lågt, plattformen sluttar utåt och det blåser utav bara...
    Så starkt jobbat och tummen upp till dig! :)

    SvaraRadera