tisdag 15 oktober 2013

Fortsättning på Öland

På Öland kan man få vara med om precis vad som helst. I princip. Man möter mycket spännande folk samt djur på campingen. Vid gatan bredvid oss bodde det en familj från Rimforsa och de hade en supersöt katt. Han hette Fisen. Sött namn tycker jag. Han blev så otroligt varm av all päls på sommaren så de rakade honom. Inte hela katten men mer som ett lejon. Och han var sååå söt. Och otroligt kelig. Så varje dag den veckan vi var där så var vi tvungna att gosa lite med honom. 

FISEN




En kväll bokade vi in en taxibuss och åkte till LAMMET OCH GRISEN som är en restaurang med buffé och helgrillat kött. Kusin Agnes med familj var även med på denna Ölandsresa. Det var jättekul och barnen hade mycket kul tillsammans. 

taxibuss till lammet och grisen


På restaurangen var det 4 kockar som hela tiden stod och trancherade upp kött till gästerna. Man fick välja på massor olika kött. revben, lamm,  filé  från gris eller lamm etc. Och sen fick man välja tillbehör från den gedigna buffén.
Lägg till bildtext

Resturangen hade öppnat upp taket så det blev medelhavskänsla i rummet, speciellt pga av det medelhavs inspirerade huset och miljön.

helgrillat

Wilmer hade sparat ihop en slant till att köpa sig en surfbräda. Han kände sig riktigt stolt när han bar hem den till husvagnen. Vi bytte genast om för att gå till stranden och prova den. Dock tyckte Wilmer att det var lite väl kallt i vattnet.

Surferboy

Lite souvenirer fick hänga med hem från Öland. Victor valde en fin fyr som numera står på altanen och jag valde en kinesisk ljuslykta som även den hänger på altanen och sprider mysigt ljus. Stenarna är även dom souvenirer som barnen plockat från stranden vid fyren långe Erik.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar